Home Bedrijfsopleidingen > Bedrijfsopleiding tips

Bedrijfsopleiding tips

Bedrijfsopleiding tipsAls werkgever is het belangrijk om personeel in dienst te hebben dat zich gelukkig voelt. Personeel dat gelukkig is werkt beter en is gemotiveerd wat uiteindelijk alleen maar goed is voor jouw bedrijf. Om je personeel gemotiveerd en gelukkig te houden kan je onder andere bedrijfsopleidingen organiseren voor je personeel. Alles over bedrijfsopleidingen kan je daarom vinden op AVO-bedrijf.nl.

Waarom een bedrijfsopleiding organiseren?

Elke werkgever wil dat zijn bedrijf goed blijft draaien. Maar de tijd blijft natuurlijk niet stilstaan en alles evolueert mee. Daarom is het belangrijk dat je personeel ook mee kan evolueren en zich kan bijscholen in zijn of haar vakgebied. Het kan best zijn dat je een bedrijf hebt waarin de concurrentie om de hoek loert, om deze strijd goed te kunnen blijven voeren is het dus belangrijk om je werknemers goed op peil te houden. Heb je een bedrijf waarin bedrijfsopleidingen minder nodig zijn? Dan kan je nog altijd een communicatietraining organiseren voor je personeel, communiceren speelt namelijk in eender welk bedrijf een heel belangrijke rol.

Wat kost het?

Als je een werknemer een bedrijfsopleiding laat volgen die echt volledig in het belang van het bedrijf is, dan is het niet meer dan logisch om als werkgever deze opleiding te bekostigen. Komt je werknemer zelf met een voorstel voor een opleiding, dan kan je de kosten eventueel nog delen. De kosten kunnen wel oplopen als je je personeel de opleiding laat volgen tijdens de werkuren. Je bent dan immers verplicht om het loon door te betalen maar er kan achterstand opgelopen worden doordat het personeel niet aanwezig is. Denk er daarom over na om de opleiding buiten de werkuren te organiseren, dit zal voordeliger zijn.

Wees voorbereid bij ontslag

Het gebeurt niet vaak, maar het kan zijn dat een werknemer na het volgen van een opleiding ontslag neemt. Dan heb je net een investering gedaan die eigenlijk verloren is. Leg daarom in een schriftelijke studiekostenovereenkomst vast wat er gebeurd als de werknemer in een bepaalde periode na het volgen van de opleiding, ontslag neemt. Je kan bijvoorbeeld zeggen dat de werknemer dan een deel terugbetaalt van de kosten. Hier kan je tegenover stellen dat hoe langer het personeelslid blijft na het volgen van de opleiding, de terugbetaling van de studiekost ook steeds vermindert in geval van ontslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *