Home Bedrijfsopleidingen > Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen AVOOnze job is een belangrijk deel van ons leven, we brengen immers veel tijd door op ons werk en we verdienen er onze boterham mee. Daarom is het belangrijk om ons werk niet alleen graag te doen maar om onze job ook goed te doen. Ook voor werkgevers is het heel belangrijk dat hun werknemers goed werk leveren, anders blijft hun bedrijf niet draaien. Bij het ene bedrijf is het al belangrijker om bij te blijven in alles dan bij het andere maar de meeste werkgevers voorzien bedrijfsopleidingen zodat hun personeel zich kan blijven ontwikkelen. Alles wat je daarover dus moet weten vind je hier op www.avo-bedrijf.nl!

Bedrijfsopleiding, wat is het?

Een bedrijfsopleiding is een cursus, training of opleiding die de werkgever organiseert of zelf ontwikkeld heeft voor hun personeel. Personeelsleden kunnen deze cursus, training of opleiding dan volgen om extra kennis en vaardigheden in verband met hun job op te doen. Er zijn ook verschillende soorten bedrijfsopleidingen zoals, interne begeleiding dit is echt een opleiding met enkel collega’s van je eigen bedrijf of je eigen afdeling. Externe opleidingen zijn dan weer opleidingen die je samen volgt met mensen van andere bedrijven. Een groot voordeel hiervan is dat je nieuwe ideeën kan opdoen. Dan heb je ook nog individuele opleidingen die specifiek voor jou bestemd zijn en specifiek op jouw werk gericht zijn. Het kan ook zijn dat je zelf bepaalde wensen hebt of professionele doelstelling, daar kan ook een bedrijfsopleiding voor worden gevolgd, dit noemt men dan maatwerk.

Voor- en nadelen van een bedrijfsopleiding

Uiteraard is het de bedoeling om alleen maar voordeel te halen uit een bedrijfsopleiding. Je kan bijvoorbeeld je netwerk uitbreiden, je kan jezelf profileren en naar de voorgrond brengen. Het is ook gemakkelijker om een bedrijfsopleiding te volgen dan bijvoorbeeld een externe opleiding buiten het bedrijf. Je zal hier hoogstwaarschijnlijk minder snel toestemming voor krijgen. En bovendien is een bedrijfsopleiding volgen vaak niet slecht voor je loon. Soms kom je, na het volgen van een bedrijfsopleiding, automatisch in een hogere schaal van verloning te vallen. Niet slecht dus! Maar helaas kan een bedrijfsopleiding ook een groot nadeel hebben. Sommige bedrijven stellen een studiekostenovereenkomst op, wat wil zeggen dat je de kosten of een gedeelte hiervan die aan de opleiding gespendeerd wordt, moet terugbetalen indien je binnen een bepaalde periode na het volgen van de opleiding het bedrijf verlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *