Home Algemeen > Thuis studeren en werken tegelijk
Thuis studeren en werken tegelijk

Thuis studeren en werken tegelijk

Ben jij van plan om je carrière een nieuw zetje te geven? Wil jij doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit of een hogere functie? Of heb jij het helemaal gehad in de sector waarin jij nu zit? Maar is de belemmering een HBO diploma? Deze halen is mogelijk zonder dat jij je financiële zekerheid hoeft te verliezen via een thuisstudie organisatie! Als jij werken en leren tegelijkertijd doet kan jij alle maandelijkse kosten die je hebt betalen. Maar heb jij ook over een tijdje dat papiertje in handen zodat jij die baan kunt hebben die nog meer bij jou past en jij nog meer voldoening uithaalt. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

  • Duale opleiding op HBO niveau;
  • Een thuisstudie op HBO niveau;

Duale Opleiding

Bij een duale opleiding ga je bijvoorbeeld het hele eerste jaar naar school. Om dan begin tweede jaar te beginnen met een werkperiode, het is de geen stage! Jij krijgt een salaris en draait volledig mee. Na die periode ga je weer een half jaar naar school en waarna dit steeds elke half jaar wisselt. Voordeel is dus dat jij dus geen stage loopt maar écht meedraait. Nadeel is wel dat afhankelijk van de opleiding jij ook periodes fulltime naar school moet. Afhankelijk van de opleiding kan het ook zijn dat je bijvoorbeeld 3 dagen per week werkt en 2 dagen naar school gaat.

Een Thuisstudie

Bij een thuisstudie leer jij op afstand, jij hoeft dus niet ergens fysiek aanwezig te zijn. De reistijd blijft je dus bespaart, daarnaast kan je blijven werken omdat jij zelf indeelt wanneer jij leert en er mee bezig bent. Een thuisstudie op HBO niveau kun je in drie jaar afronden, een duale of andere opleiding duurt vaak vier jaar. Voordeel van een thuisstudie is dat jij zelf je tempo bepaalt en je sneller af kunt studeren in vergelijking met een reguliere opleiding. Daarnaast kan je blijven werken omdat jij je eigen tijden indeelt. Als jij erg onregelmatig werkt of meer dan 40 uur draait kan het wat lastiger zijn om thuis te leren omdat het moeilijker is om tijd vrij te maken.

Tips om te werken en leren

  1. Houd je agenda strak bij. Het is belangrijk om te weten wat een school van jou verwacht en je werkgever. Door dit in de gaten te houden ben jij instaat om een goede planning te maken en aan beide verplichtingen te voldoen!
  2. Bepaal vooraf wat jou prioriteit is en wees daar eerlijk en consistent in. Als jij écht wilt leren dan moet je bereid zijn om een vrije dag eraan op te offeren of  misschien wel een dag of halve dag minder te werken. Daarmee zorg jij ervoor dat je ook echt met je opleiding bezig bent. Of dat nou een duale is of een thuisstudie.
  3. Houd werk, leren en privé gescheiden! Als jij klaar bent met je werk ben je klaar. Worden er dingen in het gezin van je gevraagd doe deze en ga daarna leren. Het heeft geen zin een paragraaf te lezen om dan even met de kinderen bezig te zijn. En weer een paragraaf te lezen, dat is inefficiënt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *