Home Algemeen > Voor- en nadelen bouwopleidingen
Voor- en nadelen bouwopleidingen

Voor- en nadelen bouwopleidingen

Je hebt het vast weleens gehoord. Daar moet je geen opleiding voor volgen, dat moet je doen. Is dat ook zo? Dat is de vraag die we in de blog willen beantwoorden. In het specifiek willen we de voor- en nadelen van bouwopleidingen bekijken. Want kun je timmeren in een theorieboek leren of moet je dat in praktijk leren? Vragen die we in deze blog willen beantwoorden.

Voordelen bouwopleiding

Laten we allereerst van het positieve uitgaan en de voordelen van een bouwopleiding benoemen. Het grote voordeel van een bouwopleiding is dat je een bredere kennis hebt. Wanneer je geen opleiding gaat volgen zul je al gauw veel weten maar geen brede kijk hebben op bouwaspecten. Ga je namelijk zonder papieren aan de slag bij een timmerbedrijf zul je geen verstand hebben van funderingen of andere aspecten van de bouw. Brede kennis is het voornaamste voordeel van een bouwopleiding. Leer je dan helemaal niks verdiepend? Jawel. Echter zal de theorie die je hebt geleerd in praktijk moeilijker toepasbaar zijn. Er zijn namelijk veel meel factoren die het moeilijker maken. Wat dacht je van tijdsdruk of aspecten waarbij je rekening moet houden met andere factoren.

Nadelen bouwopleiding

Zoals hierboven ook al werd geconcludeerd. Door te doen leer je het meest. Op internet is namelijk al veel te vinden over toepassingen van producten. Wil je bijvoorbeeld scheuren in de muur herstellen? Bij een online bouwwebshop zoals Wallproducts kun je alle benodigde producten halen die nodig zijn om scheuren in de muur te herstellen. Van wapeningsstaven tot mortel om de staven te verankeren. Niet alleen de specificaties en samenstelling zijn weergegeven, ook de toepasbaarheid wordt er stap voor stap weergegeven. Op de vraag ‘ben je een bouwopleiding nodig?’ kun je gerust beantwoorden met ‘nee’. Wanneer je echt graag wil kun je genoeg op internet vinden voor de nodige theoretische kennis en zal je het meest en snelst leren door het in praktijk te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *