Home Bedrijfsopleidingen > Voor- en nadelen van bedrijfsopleidingen

Voor- en nadelen van bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen voor- en nadelenElke ondernemer of zelfstandige wil zijn bedrijf doen uitgroeien tot een succesvolle onderneming. Allerlei investeringen worden gedaan maar soms heeft dit geen effect. Vaak weten werkgevers niet dat hun eigen personeel mee kan bijdragen aan die succesvolle onderneming. Je hebt als werkgever immers de kans om je personeel te laten groeien en meer kennis op te laten doen door middel van bedrijfsopleidingen. Een investering die zeker de moeite waard is en dus interessant is om een keert onder de loep te nemen.

Waarom is het interessant voor een bedrijf?

Elke goede ondernemer weet dat stilstaan een achteruitgang betekent voor je bedrijf. Dit is ook zo voor je werknemers. Het is belangrijk om je werkgevers te laten groeien en hun kennis te verruimen. Zo kunnen ze evolueren een mee groeien met het bedrijf. Werknemers die hun talenten, vaardigheden en kennis kunnen versterken en verscherpen zal het bedrijf alleen maar ten goede komen.

Is het kostenplaatje wel haalbaar?

Een goede investering kost nu eenmaal geld, dit is ook zo met bedrijfsopleidingen. Uiteraard zijn er wel enkele manieren om deze kosten wat te kunnen drukken. Zo kan je je werknemers betaald educatief verlof geven, of je kan werken via een KMO-portefeuille of sectorfondsen. Belangrijk om te weten is dat nieuw personeel aannemen dat beter geschoold is, veel duurder is dan je huidig personeel beter op te leiden.

Wat voor soorten bedrijfsopleidingen zijn er?

Er zijn tal van mogelijkheden voor bedrijfsopleidingen, de lijst kent bijna geen einde. Er zijn bedrijfsopleidingen om te leren netwerken maar evengoed om soft skills en hard skills aan te leren. Je kan bijvoorbeeld ook bedrijfsopleidingen geven die gaan over het plannen en uitvoeren van goede vergaderingen. Denk hierbij aan gesprekstechnieken, onderhandelen en op de juiste manier beïnvloeden. Belangrijk is om bedrijfsopleidingen aan te bieden die passen en afgestemd zijn op de jobinhoud. Hier zal je sneller resultaat mee bereiken. Belangrijk is ook om na de bedrijfsopleiding voldoende coaching te blijven voorzien zodat de kennis kan omgezet en verankerd worden in de praktijk. Wil je graag meer weten over bedrijfsopleidingen? Neem gerust een kijkje op www. Avo-bedrijf.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *